Wint jouw school de felbegeerde Schaakmatties Christmas Cup?

De feestdagen staan alweer bijna voor de deur. De Koninklijke Nederlandse Schaakbond ondersteunt alle basisscholen in Nederland daarom graag weer bij het organiseren van een leuke schaakactiviteit. We zijn een digitaal initiatief gestart waarin sport, competitie, fun, uitdaging én persoonlijke ontwikkeling van kinderen centraal staan: de Schoolschak Christmas Cup!

De Schoolschaak Christmas Cup is hét grootste online jeugdschaaktoernooi voor basisschoolkinderen in Nederland. Afgelopen drie jaar deden al meer dan 2.000 kinderen mee, zijn jullie er dit jaar ook bij? En het kost slechts 2,50 euro per leerling voor jouw school! Voor dit bedrag mag je tot 3 keer deelnemen in de kwalificaties en eventueel nog een 4e keer in de finale.

In het kort

Waarom jouw school dit unieke toernooi niet mag missen…

Aanmelden

Deelname aan dit unieke toernooi kost slechts 2,50 euro per leerling.

All about fun

Plezier, spanning, uitdaging en educatie staat centraal tijdens dit toernooi.

Leerzaam

Schaken is dé ideale aanvulling op de lesstof: het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen, verbetert de concentratie en zorgt voor zelfvertrouwen.

Maak kans op gave prijzen

Meedoen is belangrijker dan winnen: alle deelnemende scholen maken kans op gave prijzen!

Aanmelden

Aanvullende toernooi informatie

Wanneer

Dinsdag 12 t/m donderdag 14 december 2023 zijn de kwalificaties. De finale is op woensdag 20 december 2023.

Waar

Op het platform van de Schaakmattie toernooien op Tornelo.com.

Voor wie

Het toernooi is er voor alle leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool.

Speeltijden

Kinderen spelen dagelijks tussen 14.30 en 15.45 uur

Aantal kinderen

Het aantal deelnemende kinderen per school is onbeperkt.

Voor elk niveau

Ervaring is niet noodzakelijk. Je speelt tegen kinderen van hetzelfde niveau.

Hoe kan jouw school deelnemen?

  1. Registreer jouw school via onderstaand inschrijfformulier.
  2. Zorg dat zoveel mogelijk leerlingen jouw school vertegenwoordigen. Hoe meer deelnemende kinderen, hoe groter de kans op prijzenl! Geef bij aanmelding een inschatting van het aantal kinderen dat deelneemt. Het is na aanmelding nog mogelijk om nieuwe kinderen aan te dragen. Je hoeft de namen van de kinderen nog niet direct bij aanmelding op te geven. De kosten van 2,50 euro per leerling worden achteraf per factuur met de contactpersoon van de school verrekend.
  3. Het contactpersoon van de school ontvangt een bevestiging van de aanmelding per e-mail. Een aantal dagen later ontvangt de contactpersoon aanvullende instructie om kinderen definitief aan te melden binnen de online schaakomgeving. Elk deelnemend kind speelt onder zijn of haar eigen naam.
  4. In deze online schaakomgeving vindt het toernooi plaats op vooraf gecommuniceerde tijden. Na elke speeldag worden steeds de dagprijswinnaars per e-mail bekendgemaakt.
  5. Meld jouw school hier aan!

Meld je eenvoudig en snel aan via het online inschrijfformulier. Na aanmelding ontvang je verdere instructies over de online schaakomgeving.

Aanmelden