Op een warme vrijdagmiddag streden maar liefst 38 jeugdspelers t/m 7, 8 en 9 jaar om de online NK titels. Wie en de warmte kan trotseren en de techniek van online schaken beheerst moet wel heel goed zijn. Er werd op het platform van Tornelo.com gespeeld.

H groep
In de H groep (t/m 7 jaar) was een groep van 15 spelers. Bijna allemaal doen ze ook op 17 juni aan de Nationale Pupillendag in Spijkenisse mee. Een mooi voorproefje.
Hans Pereira uit Amsterdam liet er gras over groeien en scoorde 18 punten uit maximaal 21. Gefeliciteerd! Ze speelden 7 ronden van 5 minuten plus 2 seconden en kregen voor een overwinning 3 punten, 2 voor remise en 1 voor een verliespartij.
De nog onbekende Hayden Francisca uit Noord-Brabant speelde verrassend sterk en pakte de tweede plaats met 17. Thibeau Bellen uit Reuver pakte plaats 3 met 16 punten. Hij won het onderling duel van Aadvik Suthan uit Utrecht.

G groep
In de G groep t/m 8 jaar waren slechts 8 deelnemers. Die speelden dan ook een round robin toernooi waarbij iedereen elkaar een keer treft. Vanwege een technische storing in ronde twee liep dat net iets anders. Zodoende is in ronde 7 handmatig ingedeeld en speelden 1-2, 3-4 en 5-6 nogmaals tegen elkaar.
Tim Ma uit Eindhoven won al zijn 6 partijen en kreeg er nog 2 gratis bij uit de storingsronde. Kampioen.
Evienne Jongejan uit Dordrecht moest even op gang komen, maar pakte toch mooi weer zilver met 16 punten. Roman Mykhantso uit Amsterdam is op onderling resultaat 3e geworden. Hij won van Niels van Duijn uit Spijkenisse die evenveel punten scoorde.

F groep
Weer een mooi veld bij de F (t/m 9 jaar) met 15 deelnemers. Akul Gupta uit Maastricht won alles en scoorde 21 uit 21. Gefeliciteerd. Oliver Chiu uit Haren bood goed tegenstand. Hij werd 2e met 19 punten. In zijn partij tegen Akul dacht hij een mooie Koningsaanval te hebben met 14. Lh6 (zie diagram hierboven). Akul verdedigde echter heel cool en won een stuk en later de partij. Derde werd Ethan Mei uit Rotterdam. met 16 punten.

Zie hier alle volledige uitslagen en standen.