Op vrijdag 12 mei was het NK D Online op Tornelo. Net als het NK E en NK ABC was een kleine week voor aanvang van het fysieke NK, de Online versie. Het 43 deelnemers (32 bij jeugd algemeen en 11 bij de meisjes) was het prima bezet.
Ze speelden 7 ronden van 10 minuten plus 2 seconden.

D Jeugd
Lange tijd had Chingthang Ngangbam (Voorburg) de leiding. Favoriet Wouter Terlouw (Soest) keek al snel naar een nederlaag aan in ronde 3 tegen Andy Lei (Zeist). Zo kon het dat Chingthang met 6 uit 6 in de slotronde tegen Wouter moest aantreden. Wat een mooie afsluiting. Het finale duel werd fraai door Wouter gewonnen en daarmee de titel. Het onderling resultaat gaf de doorslag.

Slot van de partij tussen Chingthang (wit) en Wouter (zwart)

Derde werd Sai Pranav Tejas Lalkota (Maastricht) met 5,5 punt.

Zie hier de hele eindstand.

D Meisjes
Bij de meisjes was het ook lang een tweestrijd. Die ging tussen Anumitra Elangkumarang (Eindhoven) en Emma Barbier (Voorburg). Doordat Emma in de eerste ronde remise speelde tegen Emma ten Caat (Nieuwegein) ontweek ze lange tijd Anumitra. Omdat er maar 7 ronden uit een Bergertabel zijn gespeeld hebben de nummers een en twee elkaar niet getroffen. Anumitra is Kampioene met 7 uit 7 en Emma Barbier tweede met 6,5 uit 7. Emma ten Caat is derde met 5,5 uit 7.

Wedstrijdleider Andre van Kuijk (rechtsbovenin) bekijkt alles nog eens goed.

Van 18 t/m 20 mei is het fysiek NK D in Rijswijk. Komt dat zien of bekijk de live partijen via Internet. Online gaan we voor de volwassenen 21 mei op Lichess verder en op woensdag 24 mei op Tornelo met het NK 345 individueel Online.